Tablouri imprimate pe hârtie

Istoria imprimării începe acum aproximativ 3000 de ani în Mesopotamia cu stamparea unor sigilii rotunde în tablete de argilă. Mai apoi s-a imprimat vreme de secole pe pânză, mătase sau papirus. Totuși, adevărata evoluție a imprimării așa cum o cunoaștem azi se datorează dezvoltării tehnologiilor de imprimare pe hârtie. Hârtia în sine a cunoscut o evoluție dictată de tehnologii. Acestea ne permit să utilizăm, pentru imprimarea de artă, tipuri de hârtie cu texturi, greutăți, finisaje și proprietăți foarte diverse. Versatilitatea, capacitatea hârtiei de a adăuga un farmec discret și o notă de eleganță unei lucrări o fac să rămână un suport de imprimare preferat. Acestea sunt tipurile de hârtie pe care le utilizăm:

  • Hârtie cu aspect de litografie mată imprimată digital, tip Giclée, cu cerneala pe bază de apă, ce oferă imagini în culori vii și un aspect fidel lucrării originale. Este recomandata pentru lucrările vintage datorită texturii delicate și culorii acesteia, ce sugerează o ușoară patină a unei vechi litografii. Aceste lucrări de artă excepționale sunt create folosind un proces de imprimare, cunoscut sub numele de "giclée", cuvânt din limba franceză pentru verbul "a pulveriza". Folosind cele mai înalte niveluri de precizie disponibile, procesul utilizează un flux fin de cerneală pentru a satura fibrele hârtiei, rezultând o culoare pură, bogată și detalii remarcabile. Hârtia și cerneala sunt create și dezvoltate împreuna astfel încât rezultatul să fie o lucrare ce rezista la interior peste 70 de ani, fără sa suporte deteriorări ale culorilor. Muzeele și galeriile din întreaga lume preferă acest tip de imprimare.
  • Hârtie Premium pentru postere semimată, imprimată la calitate înaltă („museum quality”), ce oferă culori vibrante și un aspect fidel lucrării originale, recomandata în special pentru lucrările de tip poster/afiș. Hârtia și cerneala sunt create și dezvoltate împreuna astfel încât rezultatul sa fie o lucrare ce rezista la interior peste 70 de ani, fără sa suporte deteriorări ale culorilor.
  • Hârtie foto profesională lucioasă, imprimată la calitate foarte înaltă („museum quality”), ce reda culori vii și contururi clare. Recomandata pentru fotografii, dar nu numai... Aceste lucrări sunt create folosind un proces de imprimare, cunoscut sub numele de "giclée", cuvânt din limba franceză pentru verbul "a pulveriza". Folosind cele mai înalte niveluri de precizie disponibile, procesul utilizează un flux fin de cerneală, rezultând o culoare pură, bogată și detalii remarcabile. Hârtia și cerneala sunt create și dezvoltate împreuna astfel încât rezultatul să fie o lucrare ce rezista la interior peste 70 de ani, fără sa suporte deteriorări ale culorilor.

Toate printurile pe hârtie pot fi livrate ca atare, protejate într-un tub de carton sau, pot fi înrămate in atelierele noastre. Astfel, utilizând configuratorul se pot selecta dimensiunea printului, rama, un paspartu in culoarea preferată, o margine albă sau un chenar colorat. O imagine virtuala a produsului in configurația selectata și plasarea acestuia in interioare generice, vă ajută să decideți dacă este produsul dorit. In cazul in care rezultatul nu este cel dorit, procesul poate fi reluat.

Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.