Prințesa Hyacinth

Mucha, Marie Aphonse
Afișul - Între artă și publicitate | PAFAM021

10,00 RON

Sumar

Dimensiuni totale
56.4 cm x 75.4 cm
Dimensiuni print
42 cm x 61 cm
Tip media
Pigment Ink Satin Photo Paper
Ramă
#006 - Satin Black
Lățimea ramei
2.2 cm
Paspartu
#002 - Beige Royal
Lățime paspartu
5 cm
Cant
#011 (C-255-25-25)
Lățime margine
1 cm
Chenar
#011 (C-255-25-25)
Lățime chenar
2 mm
Finisare
Float

Prințesa Hyacinth

Baletul pantomimă lui Oskar Nedbal, Prințesa Hyacinth, a avut premiera în 1911 la Teatrul Național din Praga, cu libretul lui Ladislav Novák. Afișul lui Mucha promovează spectacolul, prezentând portretul popularei actrițe Andula Sedláčková, care a jucat rolul principal. Un fierar de țară visează că fiica lui devine Prințesa Hyacinth (Zambilă) și că este răpită de un vrăjitor. Mucha face referire la intrigă prin încorporarea inimilor, a sculelor de fierar, a unei coroane și a instrumentelor de vrăjitorie. Un motiv cu zambile este folosit în detaliile decorative.

Recomandam imprimarea acestei imagini pe hârtie, întrucât acesta este mediul artistic original, și realizarea unui tablou înrămat. Pentru a da lucrării o notă îndrăzneața și contemporană încercați variantele de tablou pe metal sau tablou pe lemn . Imaginea este mai puțin recomandată pentru tablouri canvas, dar în anumite concepte de design interior poate fi utilizata și in acest mod.

Teme asociate: Poster, Afiș, Teatru.


Autor:
Mucha, Marie Aphonse
Colecție:
Afișul - Între artă și publicitate
Stil:
Artă vintage
Curent artistic:
Art Nouveau
Editor:
F. Champenois, Paris
Dată:
1911
Mediu artistic:
Cromolitografie
Dimensiune:
125,5 x 83,5 cm


Poster, Afiș, Teatru
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.