Cum alegeți rama ideală

O ramă face mult mai mult decât să protejeze lucrarea, ea valorizează imaginea în sine. Indiferent dacă înrămați un poster, un print contemporan sau unul vintage, este important să alegeți o ramă care să nu diminueze imaginea, ci să completeze și să întregească aspectul ei. Iată câteva idei care va vor ajuta pentru alegerea ramei perfecte.


1. Alegeți o culoare complementară

Culoarea și finisarea ramei reprezintă o modalitate excelentă de a accentua imaginea pe care o conține și de a vă exprima propriul stil. Nu numai că rama poate fi aleasă pentru a se potrivi cu imaginea, ci poate fi aleasă și pentru a se potrivi cu stilul camerei dumneavoastră Așa că înainte de a alege culoarea luați în considerare aspectul general al spațiului și decideți spre ce notă veți înclina (Instagram si Pinterest sunt locuri bune pentru a te inspira).

Instagram

Pinterest


De exemplu:

Negru

O ramă neagră, solidă, netedă este elegantă și stilată - o alegere clasică pentru fotografiile și lucrările de artă tipărite.

Alb satinat

Finisajul solid, neted al acestei rame albe este perfect pentru arta contemporană, ilustrație și printurile fotografice cu un aspect minimalist.


2. Alegeți un stil de ramă adecvat

Lățimea ramei ar trebui să completeze stilul și mărimea lucrării. O ramă lată ar putea copleși cu ușurință o imagine mică iar una îngustă nu va fi suficient de îndrăzneață pentru o imagine mare. La fel, o ramă lată s-ar potrivi unui lucrări îndrăznețe, dar ar putea afecta o ilustrație botanică delicată.

- Îngustă

Cea mai îngustă ramă, are un finisaj elegant si modern. Acesta se potrivește cel mai bine cu lucrări de artă contemporană sau proiecte complexe.

- Mediu

Pentru o ramă versatilă, cu un aspect clasic contemporan, optează pentru ramele noastre de dimensiuni medii. Aceasta vor oferi lucrării un aspect îndrăzneț care îți va atrage privirea.

- Lată

Dacă doriți să faceți senzație cu rama dumneavoastră, alegeți o ramă lată. Este, de asemenea, cea mai potrivită opțiune pentru afișarea lucrărilor de dimensiuni mari.


3. Luați în considerare un paspartu

Paspartuul este modalitatea perfectă de a atrage atenția asupra imaginii și de a îmbunătăți aspectul acesteia. Un paspartu atrage privirea către lucrare. O ramă clasică, cu paspartu neutru, va garanta că imaginea este în centrul atenției. Această combinație este adesea găsită în galeriile de artă și este populară printre designerii de interior. Există, de asemenea, motive funcționale pentru care ar trebui să luați în considerare adăugarea de paspartu.

Rolul funcțional al monturii este de a crea un spațiu între opera de artă și geam, care ajută la prevenirea deteriorărilor cauzate de condens sau evită lipirea printurilor foarte lucioase de suprafața interioară a geamului. Unele lucrări, picturi și fotografii arată mai bine fără paspartu. Posterele vintage de călătorie, de exemplu, au un finisaj clar când sunt plasate direct într-o ramă. Fotografiile pot, de asemenea, să arate excelent direct într-o ramă albă sau neagră.

Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.