Cum agățați tabloul

Deși pot părea teme minore, locul ales si poziționarea exactă pentru agățarea tabloului au importanța lor estetică, dar și practică. Nu in ultimul rând trebuie sa luați in considerație câteva masuri ce țin de siguranță. Folosiți accesorii de calitate și, după montare, verificați dacă elementele de susținere sunt stabile. Iată ghidul nostru pas cu pas despre cum să agățați un tablou pe perete.


Materiale si scule necesare:

Ciocan

Creion

Ruletă

Șurubelniță

Bormașină

Nivelă

Accesorii de fixare pe perete corespunzător tipului de perete unde urmează să amplasați lucrarea (vezi pasul 4).


1. Alegeți poziția perfectă pe perete

Cu excepția cazului în care este o lucrare foarte mare, evitați să agățați tabloul într-un spațiu total liber. Cea mai bună poziție este, de obicei, deasupra unei părți de mobilier, cum ar fi o masă, o canapea sau un șemineu. Tablourile arată minunat la nivelul ochilor, este motivul pentru care galeriile de artă și muzeele afișează operele de artă astfel. Așadar, puneți tabloul la aproximativ 1,5-1,6 m de la podea până la centrul tabloului. Dacă agățați un grup de tablouri, consultați ghidul nostru pentru a așeza seturile de tablouri.

Sfat important! Nu agățați tablouri pe zidurile recent tencuite sau decorate. Umiditatea poate fi transferată de pe perete în imagine și ar putea ruina tabloul. Evitați zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile.


2. Măsurați poziția agățătorii

Tablourile pot veni cu o varietate de agățători. De regulă tablourile noastre vin cu două tipuri de agățare, în funcție de mărimea și greutatea tabloului:

  • agățare într-un punct al tabloului. În această categorie intră cordelina prinsă între două agățători de tip inel fixate pe ramă în lateralele tabloului, și agățătorile de tip ferăstrău de diferite mărimi și forme. Acestea se folosesc de regulă pentru tablouri de dimensiuni mici și medii.
  • agățare în două puncte, pe lateralele tabloului, cu agățători ferăstrău cu formă specială pentru tablourile de dimensiuni mari.

Pentru a măsura, așezați tabloul pe o suprafață plană, cu fața în jos, și măsurați distanța dintre agățătoare sau cordelină (după caz) și partea superioară a ramei. Dacă modul de prindere al tabloului este cu cordelină, asigurați-vă că aceasta este întinsă la maxim.

Dacă tabloul este prevăzut cu două agățători prinse pe laterale, atunci este nevoie să măsurați și distanța dintre agățătoare și partea laterală a ramei.


3. Marcați poziția de fixare de pe perete

În continuare trebuie să faceți un semn unde va fi pus tabloul, și acum ar fi bine să aveți un prieten prin preajmă. Țineți tabloul pe perete și faceți un semn cu creionul în colțurile superioare ale tabloului.

Dacă tabloul dumneavoastră se agață într-un singur punct, atunci trebuie să faceți un al doilea semn în mijlocul semnelor din colțurile superioare ale tabloului.

Apoi, transferați măsurătorile agățătorii (de la pasul anterior) pe perete. Măsurați în jos de la semnul de creion din mijloc pe care tocmai le-ați făcut, așa că acum aveți exact locul de unde veți prinde tabloul.

Dacă tabloul dumneavoastră se prinde în două puncte laterale transferați măsurătorile pe care le-ați făcut la pasul anterior: Măsurați în jos de la semnele de creion din colțurile superioare ale tabloului, distanța dintre agățătoare și partea superioară a ramei apoi măsurați de la aceleași semne, în lateral spre interior, distantă dintre agățătoare și partea laterală a ramei. La intersecția celor două semne obținute veți avea punctul de prindere al tabloului.


4. Alegeți și folosiți accesoriile corespunzătoare tipului de perete

Diferitele tipuri de pereți necesită fixări diferite. Ciocăniți peretele sau folosiți un detector pentru a afla cu ce tip de perete aveți de-a face. Un sunet gol indică un perete din gipscarton. Un sunet solid sugerează că peretele dumneavoastră este de zidărie, realizat din cărămidă, beton sau piatră.

Pentru ambele tipuri de perete se vor folosi șuruburi cu diblu, cu mențiunea că diblul trebuie să fie adecvat pentru tipul de perete.

Primul pas este să faceți o gaură pe semnul de creion (sau pe semnele de creion, după caz) pentru a se potrivi cu diblu pe care-l utilizați. Faceți gaura folosind o bormașină cu un burghiu adecvat tipului de perete și dimensionat corespunzător și apoi împingeți diblul în perete.

După ce ați introdus diblul în perete, introduceți șurubul până la capăt. Capul șurubului va fi lăsat în afară, fiind locul de unde să puteți agăța tabloul.

Sfat de siguranță: Înainte de a executa gaura în perete, verificați dacă nu există țevi ascunse sau cabluri electrice în perete. Ca regulă generală, nu găuriți direct deasupra sau dedesubtul întrerupătoarelor de lumină sau prizelor deoarece traseul cablurilor este vertical în sus de la întrerupătoarele de lumină și în jos de la prize.


5. Îndreptați tabloul

Așezați tabloul pe perete. Utilizați o nivelă pentru a vă asigura că imaginea dumneavoastră este dreaptă. Indiferent de tipul de agățătoare folosit acesta permite un reglaj fin astfel încât tabloul să ajungă în poziția dorită.

Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.