Van Gogh, Vincent

Van Gogh, Vincent

Născut la 30 Martie 1853, Van Gogh este un artist al sfârșitului de secol XIX și al începutului de secol XX, puternic influențat de impresionism. El este imaginea postimpresionismului olandez și este considerat de către mulți al doilea cel mai mare pictor olandez al tuturor timpurilor, după Rembrandt.
Deși influențat de către pictorii impresioniști ai vremii, el și-a creat propriul stil caracterizat de culori izbitoare, tușe emfatice și forme conturate, stil care a influențat puternic curentul expresionist în arta modernă. Astfel, el devine unul dintre cei mai celebri artiști ai secolului al XX-lea, jucând un rol important în dezvoltarea artei moderne.
Trecând printr-un șir de decepții, sănătatea sa emoțională și mentală a avut de suferit, traindu-și astfel ultimii ani din viață intr-un azil. Această perioadă devine perioada cea mai productivă pentru pictorul Van Gogh, dezvoltându-și în acești ultimii ani un stil foarte rapid. El picta cu mișcări rapide ale pensulei și desena forme tot mai avangardiste - prefigurând arta modernă și stilul ei abstract. Temele majore abordate de acesta au fost: portrete, autoportrete, flori, chiparoși, livezi și câmpuri cu grâu. Temperamentul personal instabil al lui Van Gogh a devenit sinonim cu imaginea romantică a artistului torturat. Talentul său autodistructiv îl regasim în biografiile multor artiști din secolul al XX-lea.
Deși a vândut doar o singură pictura în timpul vieții sale, Van Gogh este acum unul dintre cei mai populari artiști ai tuturor timpurilor.

Articolele 1-24 din 41

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.