Turpin, Pierre Jean François

Turpin, Pierre Jean François

Pierre Jean François Turpin (11 Martie 1775 – 1 Mai 1840) este cunoscut ca un artist autodidact care și-a ocupat un loc special printre cei mai mari ilustratori florali ai erei napoleoniene. A trăit într-o perioadă cu o competiție dură, având în vedere că a fost contemporan cu Pierre Redouté.
În 1794, tânărul Pierre Turpin, a avut primul post de muncă ca membru al armatei franceze în Haiti. Aici, el l-a întâlnit pe botanistul Pierre Antoine Poiteau, de la care a învățat botanică. Turpin și Poiteau au colaborat la un studiu asupra florei haitiene, iar în urma acestui studiu, ei au realizat un ierbar de aproximativ 1200 de plante, dintre care o mare parte din ele au fost reprezentate vizual de către Turpin și în urma căruia ei au descris în jur de 800 de specii. În 1802, Pierre s-a întors la locurile natale luând decizia de a se devota botanicii și ilustrației.
În 1833, el a fost ales membru al Academiei de Științe din Franța. Clasa de plante Turpinia este denumită astfel în onoarea lui.

Articolele 1-24 din 38

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.