Steinlen, Théophile Alexandre

Steinlen, Théophile Alexandre

Théophile Alexandre Steinlen (10 noiembrie 1859 - 13 decembrie 1923), a fost un pictor francez al perioadei Art Nouveau, sculptor și grafician, care s-a născut în Lausanne, Elveția. El a fost unul dintre cei mai mari ilustratori ai sfârșitului de secol XIX și începutul secolului al XX-lea.
În 1883 Théophile-Alexandre Steinlen s-a mutat în cartierul artiștilor, Montmartre, unde s-a întâlnit și împrietenit cu artiști precum Toulouse-Lautrec, Aristide Bruant, Vallaton și Alphone Allais. în 1885 Théophile-Alexandre Steinlen a desenat primul său afiș celebru: un afiș pentru Hotel de Paris în Trouville sur Mer. De-a lungul anilor, Steinlen a devenit colaborator permanent al revistelor Le Rire și Gil Blas, plus numeroase alte publicații, precum "L'Assiette au Beurre" și "Les Humoristes".
Ca și contemporanii săi, Toulouse-Lautrec și Alphonse Mucha, a fost, de asemenea, activ ca și designer de afișe de teatru și cabaret. Între 1883 și 1920, el a creat sute de ilustrații, dintre care un număr însemnat au fost făcute sub un pseudonim, astfel încât să evite problemele politice create de criticille dure asupra problemelor societății.

6 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.