Seguy, Emile Alain

Seguy, Emile Alain

Emile Allain Seguy (1877–1951) a fost un mare artist al începutului de secol XX și de asemenea, unul dintre puținii artiști care au combinat cu succes stilurile Art Deco și Art Nouveau în opera sa.
Maestru al designului francez Art Deco, Emile-Alain Seguy, a pictat în primi 30 de ani ai secolului XX unele din cele mai cunoscute planșe ce conțin teme și motive din natură, inspirate de fluturi și alte insecte, flori, frunze, cristale și animale.
El a fost probabil faimos pentru seriile sale uimitoare  Insecte și Fluturi, realizată în tehnica pochoir (termen în franceză pentru "șablon", aici metodă de colorare manuală a litografiilor utilizând șabloane).
Emile-Allain a avut o carieră lungă și a fost recunoscut pentru ilustrația sa foarte fină cu obiecte decorative. A scris mai multe cărți, a lucrat pe cărți de piele, a făcut pionierat în utilizarea lacului ca finisaj pe mobilă.
Cu toate acestea, el este adesea confundat cu Eugene Seguy. Emile-Allain era un designer de motive decorative în stil Art Nouveau, iar Eugène Séguy (1890-1985) era zoolog și entomolog, care a lucrat aproape 50 de ani la Muzeul de Istorie Naturala.
Așadar, Eugène Séguy este un om de știință cunoscut pentru activitatea sa de pionierat în entomologie, iar talentatul Emile-Allain Séguy a fost cel care a creat mai multe cărți care prezintă frumusețea și calitățile decorative ale insectelor și fluturilor.

Articolele 1-24 din 37

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.