Schutt, Ellen Isham

Schutt, Ellen Isham

Ellen Isham Schutt (1873–1955), născută pe 15 aprilie 1873, în Oak Grove, Virginia, Ellen Isham Schutt a fost un important ilustrator botanic american de la inceputul secolului al XX-lea.
Ea a lucrat 10 ani pentru Departamentul de Agricultură al Statelor Unite între anii 1904 și 1914, parte a unei catedre selecte de ilustratori, printre care se numără Deborah Griscom Passmore, Amanda Newton, Royal Charles Steadman, J. Marion Shull și Elsie Lower. În această perioadă, a pictat în acuarelă peste 700 de specii de fructe și nuci pentru USDA (U.S. Department of Agriculture).
Lucrările sale cuprind o varietate mare de subiecte, de la obișnuitele mere până la fructe specifice țărilor exotice. Ellen Isham Schutt, a fost cel mai bine cunoscută pentru stilul ei specific de a picta, precis și destul de uscat, ce ne oferă acuarele care uneori arată mai mult a picturi.

22 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.