Reid, Robert Lewis

Reid, Robert Lewis

Născut la 29 Iulie 1862, în statul american Massachusetts, Robert Reid a fost un talentat pictor impresionist și un muralist de seamă.
Impulsionat de talentul și dorința sa de perfecționare în domeniul artelor acesta a urmat o educație formală în acest sens. A început cu școala de la Museum of Fine Art din Boston, urmând ca în 1884 să se mute la New York pentru a studia în cadrul Ligii Studenților la Arte (Art Students League) unde avea să se întoarcă câțiva ani mai târziu, dar în postura de instructor de această dată. Acest loc a fost doar o mică treaptă în evoluția sa, deoarece, un an mai târziu, Reid a ajuns să studieze în orașul marilor artiști, Paris. În pictură el s-a remarcat ca și portretist, o mare parte din lucrările sale fiind axate pe reprezentarea unor modele feminine tinere înconjurate de flori.
Opera sa a avut tendința de a fi foarte decorativă și a devenit cunoscut pentru decorațiunile murale și vitraliile pe care le realiza.
Reid a lucrat în mod constant până în 1927, când partea dreaptă i-a fost afectat de un accident vascular cerebral. După acest incident, el a mai pictat încă 2 ani, învățând să picteze cu mana stângă.

3 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.