Redouté, Pierre-Joseph

Redouté, Pierre-Joseph

Pierre-Joseph Redouté (10 Iulie 1759 – 19 Iunie 1840), a fost un pictor și botanist belgian, cunoscut pentru colecțiile sale de rozacee, crini și alte flori pictate în acuarele pentru Malmaison. Este considerat cel mai mare ilustrator botanic al tuturor timpurilor.
Pierre-Joseph Redouté, s-a născut în Saint-Hubert, oraș de pe teritoriul Belgiei de astăzi. În 1782 a decis să plece la Paris, unde inițial a lucrat ca și pictor decorator. În timpul său liber, el obișnuia să picteze în Jardin du Roi. Acolo l-a întâlnit pe botanistul Charles Louis L'Héritier. L'Héritier a devenit instructorul său, învățându-l tehnica disecței florilor și cum să le înfățișeze caracteristicile specifice cu precizie. De asemenea, el i-a oferit acces liber la biblioteca sa botanică și la colecția de plante.
Tânărul artist Pierre-Joseph Redouté a avut onoarea de a-l întâlni pe marele artist botanic Gérard von Spaendonck. Acesta l-a inițiat în tehnica picturii în acuarele pe care a utilizat-o pentru a realiza lucrări de o luminiozitate strălucitoare.
După ani, el a obținut recunoașterea internațională pentru florile și plantele sale pictate în acuarele, publicând peste 2000 de tablouri ce ilustrează peste 1800 de specii, multe care nu au fost niciodată reprezentate mai înainte, iar în anii 1790 el devine unul dintre cei mai populari pictori florali. În decursul anilor 1790 Redouté și-a perfecționat tehnica colorării prin gravură punctată. Principalele lucrări ale lui Pierre-Joseph Redouté sunt:
- Les Liliacées – (8 volume, 1802–1816) În această lucrare el a încălcat tradiția pictorilor florali de încadrare a plantelor cu o linie de contur exterior.
- Les Roses, - (3 volume. 1817–1824) Aceasta marchează apogeul succesului său, iar în această lucrare a pus accentul mai degrabă pe detaliile științifice decât pe efectele de compoziție și culoare, întâlnite în majoritatea picturilor artistice florale
- Choix des plus belles fleurs et de quelques branches des plus beaux fruits (1827)
Pierre-Joseph Redouté este fără niciun dubiu un mare artist botanic, care a combinat cu delicatețe știința cu arta pură. Deși în special renumit pentru explorarea sa botanică, el a pictat mai apoi doar pentru valoarea estetică.

Articolele 1-24 din 49

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.