Mucha, Marie Aphonse

Mucha, Marie Aphonse

Alphonse Mucha (24 Iulie 1860 – 14 Iulie 1939), a fost un designer și pictor de origine cehă, al cărui nume este pentru mulți oameni sinonim cu mișcarea Art Nouveau. A lucrat în principal ca designer de afiș și a devenit o figură influentă a Art Nouveau-ului la sfârșitul anilor 1890.
După ce și-a finalizat studiile primare în Brno, a lucrat pentru o firmă din Viena care se ocupa cu pictura decorurilor de teatru. Apoi a studiat arta la Praga, Munchen, și Paris, în anii 1880. În 1894, Mucha a proiectat un poster pentru Sarah Bernhardt, urmat de un contract pe 6 ani. Acest contract avea să fie rampa de lansare către viitorul succes. Din acest moment, Mucha și-a dezvoltat propriul său stil - caracterizat prin elemente art nouveau, culori delicate și elemente decorative bizantine. Toate aceste elemente sunt aranjate, de regulă, în jurul imaginii unei tinere cu păr lung și splendid ce poartă costumații rafinate, totul în culori pastelate. În anii următori, această imagine a femeii avea să devină marca sa. A folosit litografia ca tehnică de imprimare pentru posterele sale. Afișele sunt de obicei semnate în bloc. Unele dintre posterele sale au fost produse sub formă de seturi, cum ar fi Anotimpurile sau Artele. Seturile complete se numără printre cele mai căutate lucrări ale sale. Printre lucrările sale, el a creat o serie de 20 de picturi istorice de mari dimensiuni  - The Slav Epic (1912-1930). După 1922, Mucha a trăit în Cehoslovacia și a donat orașului Praga picturile sale din seria "The Slav Epic".

Articolele 1-24 din 34

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.