Lizars, William Home

Lizars, William Home

William Home Lizars (1788 – 30 Martie 1859) a fost un pictor și gravor scoțian. William s-a născut la Edinburgh, loc unde și-a continuat și educația. A fost la început ucenic la tatăl său, de unde a învățat gravura, iar apoi a intrat ca student al lui John Graham la Trustees' Academy în Edinburgh, unde a fost coleg și cu Sir David Wilkie.
De la 1808 până la 1815, Lizars a fost un expozant frecvent de portrete, motive sacre și autohtone în Edinburgh. Lizars s-a întâlnit cu Audubon la Edinburgh în octombrie 1826. William Lizars, a fost de asemenea de acord să publice lucrarea "Birds of America" a lui Audubon. După un început promițător, afacerea nu a mers bine, iar Audubon și-a mutat producția la Londra. A gravat "The Ommeganck" at Antwerp, după Gustave Wappers, pentru Royal Gallery of Art și "Puck and the Fairies", după Richard Dadd. De asemenea, a realizat și lucrări pentru diverse publicații și chiar plăci anatomice pentru fratele său John, care era chirurg. Lizars a experimentat în mod constant noi tehnici, iar în 1821 a perfectat o metodă de a grava pe plăci de cupru care scot suprafața în relief, ajungându-se la un rezultat asemănător cu cel al gravurii în lemn. În 1826, el a fost un membru fondator al Royal Scottish Academy, iar în 1834 a fost ales membru cu titlu onorific.

11 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.