Le Monnier, Henry

Le Monnier, Henry

Născut în anul 1893 la Paris, Henry Le Monnier a fost un un maestru al litografiei, ilustrator și un iscusit artist al afișelor.
Până să ajungă un artist recunoscut, el și-a dezvoltat talentul nativ studiind desenul și pictura la École Pilon și la Școala de Arte Decorative din orașul natal.
Multe dintre lucrările sale au fost realizate în perioada de după primul război mondial. Chiar și în această perioadă greu apăsată de repercusiunile războiului, tânărul Henri dezvoltă un puternic simț al umorului pe care îl folosește în realizarea lucrărilor sale, fapt ce l-a ajutat să realizeze afișe de-a dreptul memorabile.
La fel ca și alți artiști celebri de afiș, precum Leonetto Cappiello, Jean D'Ylen sau Luciano Achille Mauzan, el a lucrat pentru imprimeria Lutecia între anii 1923 – 1932.
Cele mai cunoscute lucrări ale sale au fost realizate pentru produse precum: Cordial Medoc, Automobiles Unic, La Gant Perrin, Camembert Georges Bisson, Le Bledine, La Chablisienne, Le chocolat Fausta Seduit.

1 Articol

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.