Klee, Paul

Klee, Paul

Paul Klee (18 decembrie 1879, Münchenbuchsee, Elveția - 29 iunie 1940, Muralto, Elveția) a fost un pictor cu un stil unic, influențat de expresionism, cubism, suprarealism și orientalism. Colecțiile sale scrise, "Scrierile despre formă" și "Teoria designului" sunt considerate la fel de importante pentru arta modernă, precum au fost lucrările scrise ale lui Leonardo da Vinci pentru Renascentism. În copilărie, Klee era orientat în principal către cariera de muzician, cântând la vioară de la vârsta de opt ani. Dar în anii adolescenței, el a descoperit că arta i-a permis libertatea de a-și explora stilul și de a-și exprima ideile radicale. Munca lui a fost, de asemenea, influențată și de cubismul lui Pablo Picasso și Georges Braque, precum și de planurile de culoare abstracte și translucide ale lui Robert Delaunay.
Începând cu anul 1911, el s-a implicat în grupul Expresionist German "Der Blaue Reiter", fondat de către Wassily Kandinsky și Franz Marc în 1911. Klee și Kandinsky au devenit prieteni pe viață, iar sprijinul pictorului mai în vârstă i-a oferit o încurajare foarte necesară.
Ca și prietenul său, Wassily Kandinsky, Klee și-a petrecut o mare parte din viață învățând la diverse universități și școli de artă, printre care și Școala germană de artă Bauhaus și Academia din Düsseldorf.
Moștenirea lăsată de Klee include peste 9.000 de opere de artă, care au inspirat multe alte compoziții de pictură și muzică.

12 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.