Kandinski, Vasili

Kandinski, Vasili

Vasili Kandinski (Wassily Kandinsky) este expresia omului pasionat de artă și pictură. Născut în capitala Rusiei, pe 16 Decembrie 1866, Kandinsky a fost crescut într-un mediu social și cultural de un înalt nivel. Datorită afacerilor tatălui său, în 1871 s-au mutat în orașul sudic Odessa, loc în care avea să-și petreacă întreaga copilărie. Aici a absolvit școala de arte „Grekov Odessa Art school”. Deși a absolvit o școală de arte, educația sa a continuat pe o latură reală. El se înscrie la universitatea din Moscova unde studiază dreptul și economia. Succesul său pe plan profesional se conturează, el primind catedra de Drept Roman la Universitatea din Dorpat. La 30 de ani, cu o carieră de succes în față în acest domeniu, Kandinsky decide să renunțe la acest drum sigur și se dedică în totalitate picturii.
Studiază mai întâi la prestigioasa școală privată a lui Anton Ažbe, unde își definește primele abilității de compoziție a imaginii. După acest pas, obține un loc la Academy of Arts din Munich. El a fost unul dintre pionierii artei moderne abstracte. După un parcurs fulminant pe această nouă cale, în 1909 Kandinsky a fost ales președinte al nou-fondatului Neue Künstlervereinigung München (NKVM), iar în 1922 Kandinsky a început să predea la Bauhaus din Weimar și a devenit vicepreședinte al New York Société Anonyme.
De asemenea, a lucrat ca teoretician de artă și a fost creditat ca fiind primul artist care a creat prima piesă de artă pur abstractă. El, a jucat un rol cheie în mișcarea de artă, din jurul anului 1910, care a eliberat pictura din serviciile reprezentaționale. Kandinsky este reprezentarea omului determinat și pasionat ale cărui acțiuni vor duce întotdeauna către succes, oricare ar fi acesta.

3 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.