D'Ylen, Jean

D'Ylen, Jean

Jean d'Ylen (7 August 1886 - 21 noiembrie 1938) s-a născut cu numele de Jean Paul Beguin în Paris, Franța, schimbându-și ulterior numele în 1912.
El a urmat o școală municipală de arte, iar prima sa ocupație a fost aceea de designer de bijuterii. În timpul Primului Război Mondial, d’Ylen a servit în departamentul de cartografie al armatei franceze. După război, el a decis să-și urmeze pasiunea de a deveni designer de postere pentru compania Vercasson și semnează un contract exclusiv cu aceasta în 1922. El a creat postere pentru Waterman, Ripolin, Jacquemaire, Shell, Bally și Sandeman's Port. Afișele lui au fost pe panourile publicitare de pe toți pereții Franței. A creat, de asemenea, și pentru Esso, BP, Daily Herald, fiind recunoscut ca un lider în domeniul său. Curând creațiile sale au fost dispersate în întreaga Europă și dincolo de ea în Anglia, Suedia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
Detaliile biografice despre d’Ylen sunt insuficiente în literatura de specialitate, dar unele surse afirmă că era protejatul marelui Cappiello, ceea ce este foarte probabil. Măiestria lui d’Ylen în personificarea flamboaiantă a produselor se datorează în mod evident imaginilor animate și exotice ale lui Cappiello.

18 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.