Degas, Edgar

Degas, Edgar

Născut în Franța la 19 iulie 1834, Edgar Degas a fost un artist polivalent, faimos pentru picturile, sculpturile, printurile și desenele sale.
Crescând într-un mediu social bun, ambițiile tatălui sau cu privire la viitorul lui erau îndreptate către o carieră în drept, dar înclinația puternică a tânărului Edgar către artele frumoase l-au condus către École des Beaux-Arts.
Pregătirea academică a lui Degas l-a încurajat să folosească o tendință puternic clasică în lucrările sale, ceea ce intra în conflict cu abordarea impresioniștilor . În timp ce el a apreciat linia ca mijloc de a descrie contururile și de a da structură compozițională solidă unei imagini, ei au favorizat culoarea și o mai mare concentrare asupra texturii suprafeței. De asemenea, el a preferat să lucreze din schițe și amintiri în mod tradițional academic, în timp ce ei erau mai interesați de pictură în aer liber. Această predilecție a lui către realism, l-a poziționat diferit față de colegii săi, respingând eticheta de impresionist, preferând sa se descrie ca independent.
O persoană înzestrată cu multe calități, el a reușit sa ilustreze viața pariziană în imagini deosebite. De asemenea, a creat sute de lucrări prin care a încercat să imortalizeze lumea baletului din secolul al XIX-lea. Intrigat fiind de figura umană, în numeroasele sale imagini ce surprindeau dansatoare, cântărețe sau spălătorese, s-a străduit să surprindă corpul în poziții neobișnuite.
În 1868, Degas a devenit un membru proeminent al unui grup de artiști avangardiști, printre care se aflau și Manet, Pierre-Auguste Renoir, Claude Monet și Alfred Sisley, care se adunau frecvent la Café Guerbois pentru a discuta modalitățile prin care artiștii ar putea integra lumea modernă în operele lor. Opera sa a influențat mai mulți artiști moderni de seamă, inclusiv Pablo Picasso. Acum, Degas se numără printre figurile cele mai complexe și inovatoare ale generației sale.

14 Articole

pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.