Cappiello, Leonetto

Cappiello, Leonetto

Leonetto Cappiello (Livorno, 9 Aprilie 1875 – Cannes, 2 Februarie 1942), considerat părintele publicității moderne, a fost un pictor și designer de postere artistice de origine italiană, care a trăit și lucrat în majoritatea timpului la Paris. Nu a avut nici o pregătire formală în artă, dar a fost un artist autodidact care i-a urmat pe Toulouse-Lautrec, Jules Chéret și Alphonse Mucha în poziția de lider al publicității prin afișe în Paris.
Inovațiile sale în proiectarea afișului referitoare la intensitatea culorii, separarea unei imagini luminoase de prim-plan plasată pe un fundal al unei nuanțe mai închise și compoziția sa specială, care focalizează atenția privitorului către o singură imagine memorabilă mai degrabă, decât să fie prea ocupat cu artificii artistice, reprezintă pe de o parte începutul unei noi ere în proiectarea de afișe și pe de altă parte, pun bazele principiilor moderne ale publicității.
Fără îndoială, Cappiello a revoluționat industria de publicitate și ideile sale continuă să fie o sursă de inspirație pentru publicitatea modernă.

Articolele 1-24 din 35

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.