Audobon, John James

Audobon, John James

John James Audubon a fost ornitolog, artist și un naturalist cunoscut pentru studiile, desenele și picturile sale asupra păsărilor din America de Nord.
Tatăl său plănuia să-l facă un om al mării. La 12 ani, Audubon a mers la școala militară și a devenit membru de echipaj.  El a aflat rapid că era susceptibil de rău de mare și nu era atașat de matematici sau navigație.  După, a picat testul de calificare pentru ofițeri, astfel Audubon și-a încheiat incipienta carieră în nautică.  El era bucuros că se întoarce pe pământ stabil și că poate explora din nou natura, concentrându-se pe păsări.  Din copilăria lui, Audubon a avut o afinitate față de păsări.  Când și-a început lucrările în primi ani ai secolului XIX, în America nu exista profesia de naturalist.
Audubon și-a construit propria metodă de a desena păsările.  Mai întâi le omora cu o lovitura cât mai fină.  După aceea utiliza fire pentru a le așeza într-o poziție naturală, spre deosebire de metoda comună a multor ornitologi care presupunea împăierea specimenelor într-o postură rigidă.  Atunci când se lucrează pe un secimen deosebit precum vulturii, el trebuia să petreacă până la 15 ore pe zi pentru a-l pregăti, studia și desena.  Picturile lui sunt adaptate la mediul natural de viață al păsărilor.
El le lucra mai întâi în acuarelă, iar apoi adăuga cretă colorată pentru a adăuga moliciune penelor, în special la pictatul bufnițelor și al bâtlanilor.
El este recunoscut datorită binecunoscutei lucrări “The Birds of America”, o carte de 435 de imagini care conține ilustrațiile tuturor păsărilor cunoscute până atunci în Statele Unite - pictate și reproduse în dimensiune reale.  Prețul creației acestei cărți la costat pe Audubon 18 ani de efort monumental în a găsi păsările, a realiza cartea și în a găsi cumpărători.  Audubon a scris de asemenea mii de pagini despre păsări în Ornithological Biography fiind considerat unul dintre cei mai importanți naturaliști ai epocii sale.

Articolele 1-24 din 39

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Website © 2018 Printalio. Toate drepturile rezervate. Imaginile de pe acest website sunt protejate de drepturi de autor ce aparțin deținătorilor.